Puheenjohtajiston Syysfanfaari 2017

Puheenjohtajiston Syysfanfaari

Akateemisen puhallinorkesterin syyskausi oli jälleen kerran täynnä musiikin iloa ja uusia yhteistyökokemuksia! Liikkuva kivi ei sammaloidu ja siksi päätimme mm. siirtää harjoituspäivämme tiistaille ja herätellä alumnitoimintaa henkiin – kuitenkaan vanhoja perinteitä unohtamatta.

Syyskautemme starttasi Tampereelta, jossa esiinnyimme Tampere-talolla järjestetyssä Tracon-tapahtumassa. Intensiivinen harjoittelukauden aloitus tuotti tulosta ja ensi vuodelle voisikin sitten järjestää jotain vielä massiivisempaa ja unohtumattomampaa, katsotaan mitä keksimme!

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi orkesterimme klarinettiyhtye ja A-seitsikko esiintyivät Helsingin saksalaisen koulun Suomi 100 –juhlassa, suomalaista musiikkia soittaen. Pienryhmien soitto siivitti loppuvuodesta myös muita juhlavuoden tapahtumia.

Akateemisen puhallinorkesterin syyskonsertti pidettiin 18. marraskuuta Lauttasaaren kirkossa. Oli suuri kunnia saada solistiksemme käyrätorvisti Jaakko Välimäki, joka hurmasi orkesterimme ja yleisön taidokkaalla soitollaan ja valoisalla olemuksellaan. Suuret kiitokset, Jaakko!

Joulunaikaan kuuluvat perinteiset joululaulut, ja Akateeminen puhallinorkesteri konsertoi joulukuussa uuden yhteistyön merkeissä. Järjestimme joulukonsertin Koskelan kirkossa yhteistyössä Käpylän musiikkiopiston puhallinorkestereiden, Puhkujen, kanssa. Pienet soittajat sulattivat sydämemme ja yhteissoitto sujui varsin taidokkaasti! Yhteiskonsertti ei olisi ollut mahdollinen ilman Puhkujen vetäjän, Ville Koposen, ja orkesterimme taiteellisen johtajan, Henriikka Teerikankaan sovitustöitä ja orkestereiden aktiivista harjoittamista. Ehkäpä konsertissa mukana olleet pienet soittajat löytävät vielä yliopistomaailman saattelemana tiensä AP:n riveihin!

Jotta toimintamme olisi opiskelijaorkesterille sopivaa, täytyy yhtenä syyskauden ehdottomista kohokohdista mainita lokakuussa järjestetyt AP-sitsit! Ilta oli täynnä hyvää ruokaa ja juomaa, hienoja lauluja ja tilaisuuden henkeen sopivaa arvokkuutta. Muina uusiksi perinteiksi soveltuvina illanviettoina mainittakoon alumni-piknik ja avosylin vastaanotettu Töölö-kierros.

Uusien soittajien ja loistavien yhteistyöprojektien myötä voimme ilolla todeta AP:n syyskauden olleen menestys. Näillä eväillä on hyvä aloittaa tuleva vuosi uudet kujeet mielessä!

 

Rauhaisaa joulun aikaa ja Onnellista uutta vuotta 2018!

 

Suvi Vainio
Puheenjohtaja

Aura Castrén
Varapuheenjohtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: