Kapellimestarit

kapukuva1
Taiteellinen johtajamme Henriikka Teerikangas

Vuonna 1995 perustetun Akateemisen puhallinorkesterin ensi vuosina orkesterin edessä vieraili useita tunnettuja musiikkielämme vaikuttajia, kuten Seppo Murto, Hannu Norjanen ja Juha Tiensuu. Vuosina 1996–2000 taiteellisena johtajana ja kapellimestarina toimi Suomen kansainvälisesti merkittävimpiin puhallinpedagogeihin lukeutuva professori Kalervo Kulmala, joka on vieraillut orkesterin edessä kerran jos toisen tämän jälkeenkin. Nykyisin Kulmala on Akateemisen puhallinorkesterin itseoikeutettu kunniakapellimestari.

Eräs Kulmalan saavutuksista on ollut puhallinkapellimestariluokan perustaminen Sibelius-Akatemiaan vuosituhannen vaihteessa. Onkin luonnollista, että Kulmalan jälkeen Akateemisen puhallinorkesterin taiteelliset johtajat ovat olleet samaisen luokan kasvatteja: Sami Ruusuvuori (os Hannula), Ville Paakkunainen, Jarkko Aaltonen ja Aino Koskela ovat saaneet kasvaa kapellimestarintehtävissään yhdessä orkesterin kanssa.

Vuosina 2011–2016 Akateemista puhallinorkesteria johti Ville Komppa. Keväällä 2017 orkesterin taiteellisena johtajana aloitti Sibelius-Akatemiasta valmistunut diplomikäyrätorvisti Henriikka Teerikangas.

%d bloggaajaa tykkää tästä: