Taiteellinen vallanvaihdos

Vuosina 2011-2016 taiteellisena johtajanamme toiminut Ville Komppa väistyi tehtävästään vuodenvaihteessa, mutta johti vielä maaliskuussa upean jäähyväisspektaakkelinsa Ritarihuoneella. Legendaa! -konsertin jälkeen puikkoon tarttui entinen apulaiskapellimestarimme ja uusi taiteellinen johtajamme Henriikka Teerikangas.

Henriikka esittäytyy:

HenkkuTrio

Hei! Olen Henriikka ja aloitin Akateemisen puhallinorkesterin taiteellisena johtajana tänä keväänä. Soitin itse ensimmäistä kertaa puhallinorkesterissa 10-vuotiaana ja sen jälkeen olen kulkenut pitkän matkan nuorisosoittokunnasta Sibelius-Akatemian puhallinkapellimestariluokan kautta AP:n puikkoihin.

Oma instrumenttini on käyrätorvi, ja työkseni toimin freelance-käyrätorvistina ja soitonopettajana. Olen valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-akatemiasta pääaineenani käyrätorvi. Viime helmikuussa tein A-tutkintoni puhallinorkesterinjohdosta.

Muusikon- ja opetustöiden vastapainona rakastan lukea, kuunnella musiikkia ja käydä taidenäyttelyissä. Joskus työt ja harrastukset menevät lomittain, kuten tehtäväni Akateemisen puhallinorkesterin taiteellisena johtajana ovat osoittaneet.

AP:n kanssa työskentelyn aloittaminen on ollut todella innostavaa! Soittajien taso on korkea, ja orkesterissa on aktiivinen hallitus, jonka kanssa asioista sopiminen on helppoa.

Erityisen kiinnostavan AP:stä tekee sen kyky jakautua pienyhtyeiksi. Puhallinmusiikin lisäksi voimme soittaa myös kamarimusiikillisempaa ohjelmistoa. Kamarikonsertit ja yksityistilaisuuksissa keikkaileminen tuovat sopivaa vaihtelua isompiin konserttiprojekteihin.

Edeltäjäni Ville Komppa jätti orkesterin huippuhyvään kuntoon! Toivon osaltani pitäväni kiinni samasta tekemisen meiningistä ja orkesterisoiton kamarimusiikillisuuden korottamisesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: