Huhhuh, mikä vuosi!

Akateeminen "Kuusikko" 5.12.2015
Akateeminen ”Kuusikko” soittaa Kansallismuseon joulukuusikon avajaisissa 5.12.2015. Mukana myös itse joulupukki.

AP:n 20-vuotisjuhlavuosi lähenee loppuaan, joululaulut raikavat (kuten kuvassa) ja koko orkesteri on kyllä lomansa ansainnut. Takana on epäilemättä orkesterin vilkkain vuosi pitkään aikaan.

Kevätkaudella muun muassa pidettiin 20-vuotisvuosijuhlat, soitettiin kevätkonsertti Paavalinkirkossa ja täytettiin kesäinen Suomenlinna kamariyhtyeiden puhallinmusiikilla.

Kesäloma jäi lyhyeksi, kun AP:n uudet pienyhtyeet A-Seitsikko ja Dandy Sextet käynnistivät harjoituskautensa heti elokuun alussa. Emo-orkesterikaan ei pitkään huilinut: yhteiset harjoitukset lokakuun suurta Japan Week -konserttia varten aloitettiin kamarikokoonpanojen vanavedessä. Savoy-teatteri oli viimeistä paikkaa myöten täynnä, kun AP ja Aichi Shukutoku University Wind Orchestra esittivät suomalaista ja japanilaista puhallinmusiikkia yhdessä. Myös Dandy Sextetin konsertti Balderin salissa lokakuussa ja A-Seitsikon kirkkokonsertti Munkkivuoren kirkossa joulukuussa saavuttivat suuren suosion.

Varsinaisten konserttien lisäksi AP pienyhtyeineen on vuonna 2015 esiintynyt mm. Keravalla, Pirkanmaalla, Suomenlinnassa, Munkkiniemessä, Cafe Aschan Jugendissa, Kansallismuseossa, Paavalinkirkossa ja erilaisissa yksityistilaisuuksissa.

20-vuotias AP 28.11.2015
20-vuotias AP Helsingin yliopiston juhlasalissa 28.11.2015. Kuva: Tero Hanski

Tapahtumarikas vuosi huipentui orkesterin 20-vuotiskonserttiin 28.11.2015 Helsingin yliopiston juhlasalissa. Konsertti pidettiin päivälleen 20 vuotta AP:n ensikonsertin jälkeen samassa salissa, ja juhlakonsertin juonsivat paljon kiitoksia keränneet orkesterin perustajat Jari Eskola ja Matti Karhos. AP:n soittajien mukautumiskyky punnittiin konsertissa, jossa vaadittiin niin huimia yksilösuorituksia kuin tarkkaa yhteissoittoa. Vaativat orkesteriteokset olivat Festive Overture ja Lemminkäisen paluu. Useissa operettinumeroissa AP pääsi puolestaan säestämään sädehtiviä laulusolisteja Reetta Haavistoa ja Antti Pakkasta. Yksi konsertin kohokohdista oli epäilemättä AP:n taiteellisen johtajan Ville Kompan sovitus Crusellin juomalauluista variaatioineen, jonka aikana solistit (mukaan lukien klarinettisooloa soittanut Komppa) todistivat omaavansa myös näyttelijän lahjoja. Kunhan konserttitallenne on purettu, pääsee vertailemaan 0- ja 20-vuotiaan orkesterin suorituksia: ensikonsertin tallenne vuodelta 1995 on jo kuunneltavissa YouTubessa kanavalla ”Vintage Winds”.

Kiitos kaikille AP:n toimintaan osallistuneille ja sitä tukeneille tahoille! Ensi vuonna AP suuntaa kohti uusia seikkailuja, mutta sitä ennen toivotamme kaikille rauhallista joulua ja iloista vuodenvaihdetta!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: