Akateeminen puhallinorkesteri täyttää 20 vuotta

Akateeminen puhallinorkesteri perustettiin helmikuussa 1995, joten vuonna 2015 on aika juhlistaa AP:n kunniakasta 20-vuotista taivalta.

Orkesterin viikoittaiseen toimintaan 20-vuotisjuhlavuosi on jo tuonut kaksi merkittävää muutosta, sillä sekä harjoituspäivä että -paikka ovat vaihtuneet. AP treenaa tammikuusta lähtien torstai-iltaisin Helsingin Saksalaisessa koulussa Kampissa.

Pyöreät ja räiskyvät vuosijuhlat järjestetään huhtikuussa, minkä lisäksi juhlavuonna aloitetaan uusi, koko orkesterin yhteen kokoava perinne, nk. AP-päivä. Vuosijuhlissa illastetaan, saunotaan ja muistellaan menneitä sekä maalaillaan tulevaa niin nykyisten kuin entistenkin AP:n jäsenten voimin. Helmikuussa järjestettävän AP-päivän idea on puolestaan toiminnallisempi: ensimmäisellä kerralla luvassa on siistiä ja viihdyttävää sisätekemistä, mutta kuka tietää, millaisia vauhdikkaita aktiviteetteja seuraavat AP-päivät tuovat tullessaan.

Juhlavuonna ei kuitenkaan sovi unohtaa AP:n toiminnan ydintä, puhallinmusiikkia. Orkesterilla on kunnia jakaa juhlansa suuren suomalaisen Jean Sibeliuksen kanssa, minkä vuoksi vuoden ohjelmisto on erityisen sinivalkoinen. Soittajien edessä tahtipuikkoaan heiluttaa pitkäaikainen ja ansioitunut AP-kasvo, taiteellinen johtaja Ville Komppa. Kevään konsertti kajahtaa Paavalinkirkossa torstaina 9.4.2015, ja syksyllä juhlavuosi huipentuu mieltä ylentävään juhlakonserttiin marraskuussa 2015. Tervetuloa kuuntelemaan!

Akateeminen puhallinorkesteri toivottaa kaikille oikein antoisaa musiikkivuotta 2015!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: