Historian siipien havinaa…

Akateeminen puhallinorkesteri konsertoi Meilahden kirkossa mennä vuoden marraskuun 21. päivänä teemalla Orient et occident. Konsertin avasi nimikkokappaleena toiminut Camille Saint-Saënsin konserttialkusoitto, ja muina numeroina kuultiin Yrjö Gunaropuloksen Saksofonikonsertto nro 1, c-molli, Mihail Ippolitov-Ivanovin Kaukasialaisia kuvia sekä sokerina pohjana Reinhold Glieren Merimiesten tanssi baletista Punainen unikko. Konsertin johti AP:n kunniakapellimestari, Kalervo Kulmala ja solistina kuultiin orkesterin alkuaikojen pitkäaikaista vakiokasvoa, saksofonitaituri Olli-Pekka Tuomisaloa. Gunaropuloksen saksofonikonserton sovitus oli AP:n perustajajäsenen ja pitkäaikaisen AP-aktiivin, Jari Eskolan käsialaa. Konsertissa kohtasivatkin vanhat ja uudet ap-laiset!

Ehkäpä arvokkaiden taiteilijoiden innottamana paikalle oli saapunut mukavasti puhallinmusiikin ystäviä sekä vanhoja ap-laisia. Nykyiset soittajat pääsivät näin kohtaamaan vanhojen konkareiden kanssa, ja karonkassa sanan säilä sivalsi miltei vanhaan hyvään malliin. Yllä mainittujen lisäksi paikalla oli myös Jari Eskolan kanssa orkesterin vuonna 1994 perustanut Matti Karhos (toiminta lasketaan tosin alkaneeksi vuodesta 1995). Sukupolvien kohdatessa heräsi ajatus AP-alumnitoiminnan aloittamisesta ja vanhojen dokumenttien, konserttijulisteiden, äänitteiden ja kuvien kokoamisesta silmälläpitäen orkesterin 20-vuotisjuhlia vuonna 2015. Kun orkesteri on nyt vuodenvaihteessa saamassa uudet, entistä monipuolisemmat ja joustavammat nettisivut, mikäpä onkaan parempi hetki polkaista nämä suunnitelmat toteen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: